Stiri

CERERE RECONVENȚIONALĂ

20 februarie 2020

Ce faceți când sunteți dat în judecată de către vecinul care v-a împrumutat cu o sumă de bani, dar care, la rândul său, vă datorează contravaloarea a 5 tone de grâu?

În această situație, dorim să aducem la cunoștința dvs. noțiunea de CERERE RECONVENȚIONALĂ.

CEREREA RECONVENȚIONALĂ reprezintă mijlocul procedural prin intermediul căruia pârâtul formulează pretenţii proprii împotriva reclamantului. Cererea nu reprezintă o apărare din partea celui chemat în judecată, acesta din urmă devenind și el prin formularea cererii reconvenționale reclamant, iar demersul său va fi tratat ca o veritabilă cerere de chemare în judecată, ajungându-se la obligarea părții care l-a chemat inițal în justiție.

Spre exemplificare, dacă dvs., în calitate de morar, datorați vecinului suma de 500 lei în temeiul unui contract de împrumut, iar acesta vă datorează suma de 1200 lei, contravaloarea a 5 tone de grâu pe care i le-ați oferit în toamna anului anterior în baza facturii fiscale R/2019 și acesta vă cheamă în justiție pe motiv că ați refuzat să îi restituiți banii, dvs. puteți să solicitați instanței de judecată prin intermediul CERERII RECONVENȚIONALE obligarea vecinului la plata către dvs. a sumei de 1200 lei în temeiul facturii fiscale R/2019.

Pentru mai multe detalii legate de CEREREA RECONVENȚIONALĂ și cerințele legale pe care aceasta trebuie să le îndeplinească, echipa noastră vă stă la dispoziție!