Avocatura

ALEGEREA SOCIETĂȚII DE AVOCATURĂ – PRIMUL PAS CĂTRE SUCCES

5 martie 2022

Reușita momentelor în care apelăm la un avocat se măsoară în deciziile pe care le luăm. Orice cabinet de avocatură te poate reprezenta într-un caz penal sau în semnarea unui contract, însă nu la aceleași standarde de calitate. Pentru a ne asigura succesul, trebuie să punem accentul pe detalii, să analizăm și să verificăm foarte multe aspecte ce țin de persoana pe care urmează să ne bazăm.

Istoricul cabinetului de avocatură este unul dintre elementele despre care trebuie să ne interesăm. Recomandările foștilor clienți pot aduce în atenția noastră o carte de vizită din exterior. Nu este suficient ceea ce ni se promite; faptele spun mult mai mult decât promisiunile.

În ce proporție cabinetul de avocatură a ieșit „învingător” in situații dificile? În ce măsură gasiți diversitate și în ce formă se păstrează confidențialitatea? Un cabinet de avocatură bun va răspunde la fiecare dintre aceste întrebări la cel mai înalt nivel.

Setați-vă standardele în funcție de priorități, dar și de compromisurile pe care le puteți face. Există puține situații, însă șansele nu sunt infime, când o parte are câștig de cauză în totalitate fără a fi necesare câteva compromisuri sau o metodă de mijloc. Toate aceste detalii, posibilități, precum și așteptările dumneavoastră trebuie transmise avocatului pentru o comunicare eficientă.

Avocatul – partener la momente de fericire, dar și de cumpănă

Este important să înțelegem că un avocat nu este un partener bun doar în momentele nefericite din viața noastră. Un cabinet de avocatură poate deveni colaboratorul pe care îl avem alături în marea majoritate a deciziilor importante pe care le vom lua pe parcursul vieții.

Spre exemplu, achiziționarea unei noi locuințe sau închirierea uneia presupune semnarea unui contract. Deși nu sunt multe persoanele care procedeaza astfel, în interpetarea contractelor, indiferent de natura lor, un avocat este indispensabil.

Cele mai ambigue clauze vor fi descifrate de un cabinet de avocatură bun, vor fi modificate secțiunile care nu par a fi în avantajul dumneavoastră și se pot face noi negocieri. O astfel de atitudine preventivă vă poate feri de foarte multe neplăceri pe viitor.

Desigur că, în cele mai multe cazuri, oamenii aplează la un avocat atunci când se simt in pericol. O acuzație ce precede dorința de a fi apărați sau ideea de a ne face dreptate sunt impulsurile cel mai des întâlnite pentru care oamenii aleg un avocat.

Pe parcursul vieții, ne regăsim în diverse situații care ne vor face să simțim aceste sentimente. Divorțul, partajul sau dezbaterea unei moșteniri sunt doar câteva exemple în care oamenii apelează cel mai des la un cabinet de avocatură.

În acest sens, cabinetul trebuie să răspundă prompt nevoilor clienților, indiferent de domeniul pentru care aceștia solicită ajutorul. Dezirabil este ca fiecare cabinet de avocatură sa aibă personal specializat pe toate ramurile dreptului. În acest mod, calitatea serviciilor unei persoane care se ocupă exclusiv de un anumit domeniu va fi desăvârșită.

SCURT ÎNDRUMAR DE ALEGERE A UNUI CABINET DE AVOCATURĂ – 3 ETAPE IMPORTANTE

Mai pe scurt, pentru a alege cabinetul potrivit, luați în calcul câteva aspecte deosebit de importante pentru succesul demersurilor în care sunteți implicat. Iată 3 etape importante, concentrate sub forma unui scurt îndrumar de alegere:

Experiența. Experiența este un indice al perseverenței și calității serviciilor oferite. Cabinetele care au ani de experiență sunt organizate dintr-un personal dedicat, entuziast si empatic, gata să vă fie de ajutor în orice situație. Pe lângă calitatea serviciilor oferite de un cabinet de avocatură, este important să întâlniți și profesioniști care sunt deschiși spre comunicare. Modul în care decurg primele discuții cu avocatul vă poate spune multe despre cum va decurge o eventuală colaborare.

Rata succesului. Profesionalismul nu este dat de numărul de cazuri preluate. Mai cu seamă, ceea ce este cu adevărat relevant este rata succesului atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice. Nu vă orientați spre acei avocati care au doar un număr mare de clienți, dar o rată de succes foarte mică. Acest lucru poate însemna că respectivul cabinet își dorește să acapareze o piață cât mai mare, fără să pună prea mult accent pe serviciile oferite.

Diversitatea. Un cabinet de avocatură trebuie să reprezinte rezolvarea tuturor problemelor. Mai exact, avocați din toate domeniile dreptului trebuie să se reunească în cadrul aceluiași cabinet pentru a oferi o diversitate mai mare clienților. Cu cât serviciile sunt mai diverse, cu atât numărul avocaților din respectivul cabinet de avocatură este mai mare.