Informatii

Supunem atenției dvs. noțiunea de LUCRĂTOR TEMPORAR

15 noiembrie 2019

LUCRĂTORUL TEMPORAR este persoana fizică ce încheie un contract de muncă temporară cu un agent de muncă temporară (care este echivalentul angajatorului) pentru ca ulterior să fie pus de către acesta din urmă la dispoziția altei persoane, numită utilizator.

Spre deosebire de lucrătorul obișnuit, LUCRĂTORUL TEMPORAR nu prestează activitatea în subordinea directă a angajatorului său, ci a unei terţe părţi, denumită utilizator. Utilizatorul are dreptul de a supraveghea și conduce activitatea salariatului temporar, chiar dacă între acesta și LUCRĂTORUL TEMPORAR nu s-a încheiat niciun contract.

Spre exemplificare, A (în calitate de lucrător temporar) încheie cu B (agent de muncă temporară) un contract de muncă temporară. B încheie, la rândul său cu C (utilizatorul) un contract prin intermediul căruia A este pus la dispoziția lui C. În acest sens, dacă B este o firmă de curățenie, iar C este o firmă de construcții, B pune la dispoziția lui C pe salariatul A, care va lucra în domeniul construcții și nu vor exista diferențe de tratament între salariații temporari și ceilalți angajați ai utilizatorului C, A beneficiind de toate serviciile și facilitățile acordate de utilizator propriilor salariați.

Pentru mai multe aspecte legate de LUCRĂTORUL TEMPORAR și contractele de muncă temporară, echipa Mușat&Partners vă stă la dispoziție.