Stiri

SUPERFICIE

5 martie 2020

În ceea ce privește domeniul construcțiilor, având în vedere creșterea permanentă a dorinței oamenilor de a-și construi sau cumpăra propria locuință și terenul limitat de care dispunem pentru a edifica un imobil, dorim să aducem la cunoștința dvs. noțiunea de SUPERFICIE.

SUPERFICIA constră în dreptul de proprietate pe care dvs. îl puteți dobândi asupra construcţiilor, plantaţiilor ori lucrărilor pe care le efectuați pe terenul aparţinând unei alte persoane cu titlu gratuit sau în schimbul unei remunerații. Precizăm că dvs. nu veți dobândi și un drept de proprietate asupra terenului în discuție, ci doar un drept de folosință asupra acestuia.

Cu titlu de exemplu, societatea X dorește să construiască un complex rezidențial, însă nu dispune de suficient teren pentru a edifica imobilul în zona dorită, fiind o zonă căutată de către cumpărători. În aceste condiții, societatea X poate negocia cu Y, proprietarul terenului vecin astfel încât să extindă construcția pe terenul acestuia, în schimbul unei remunerații. Există posibilitatea ca societatea X să devină și proprietarul terenului în situația în care Y se va hotărî să-l vândă la un anumit moment.

Pentru mai multe informații referitoare la dreptul de SUPERFICIE, vă stăm la dispoziție.